Visie

Mijn visie en missie

Ik maak vernieuwende woonconcepten toegankelijk, voor iedereen. Daarbij zet ik in op 2 belangrijke aspecten: dat mijn klanten tevreden zijn én dat hun woningen gebouwd zijn voor nu en voor de toekomst.

Op de klassieke manier verkavelen en kleiner bouwen is niet de oplossing. Dan beantwoorden de woningen niet aan de noden en behoeften van mensen en zijn er een aantal essentiële elementen – denk bijvoorbeeld aan privacy – die over het hoofd gezien worden, met alle gevolgen vandien.

Met De Beer Wonen werken wij aan vernieuwende woonmodellen die niet alleen volledig in lijn zijn met de basisbehoeften en wensen van de eigenaars, maar die ook nog eens toegevoegde waarde en winst opleveren voor iedereen.

Hoe?

  • Door de basisvereisten in te vullen: de woningen die we bouwen, moeten woningen zijn waar mensen gráág wonen. Dan zijn volgende elementen van groot belang: een gevoel van ruimte en voldoende lichtinval, in alle kamers. Een keuken die integraal deel uitmaakt van de leefruimte en een badkamer die comfort biedt, ongeacht het aantal gezinsleden. Mensen werken meer en meer van thuis uit, de indeling dient dus praktisch en polyvalent te zijn. De woning is ook akoestisch goed geïsoleerd en een terras of tuin, los van een eventuele gemeenschappelijke tuin, bieden de gewenste privacy. En bij dit alles wordt de hoogstaande kwaliteit van alle materialen en uitrustingen gegarandeerd.
  • Door een diverser woonaanbod aan te bieden: uiteindelijk heeft niet iedereen behoefte aan een woning met 3 slaapkamers. En dat is wel wat bijna standaard wordt aangeboden, zonder rekening te houden met het groeiende aantal éénpersoons huishoudens, de grotere “nieuw samengestelde” gezinnen of met mensen die bewust kiezen voor een nieuwe, compactere woning. Terwijl deze mensen elk een eigen, specifieke indeling van hun woning wensen en ook een totaal ander budget hanteren.
  • Door te beantwoorden aan de normen van de BEN (BijnaEnergieNeutrale) woningen, wat zich vertaalt naar een energiepeil lager dan 20. Als eigenaar levert dit een 3-voudig voordeel op: heel lage energiekosten; een vrijstelling van kadastraal inkomen gedurende 5 jaar; en de garantie van een hogere restwaarde bij een eventuele verkoop.
  • Door efficiëntere, beter bereikbare diensten en voorzieningen met vernieuwende services te voorzien: denk daarbij bijvoorbeeld aan ondergrondse parkings, een gedeelde fietsenstalling, een grote tuin met wadi, een kippenren, een Bringme box,…
  • Door voornamelijk te focussen op bestaande woonkernen: alle voorzieningen – scholen, banken, apotheek, supermarkt – zijn hier al aanwezig. Maar ook naar mobiliteit toe betekent dit een groot voordeel.

Al deze elementen samen zorgen voor een hoge woonkwaliteit, voor leefbaarheid én voor betaalbaarheid.

 

Mijn klanten

Het kopen van een nieuwbouwwoning is voor mijn klanten vaak een once-in-a-lifetime experience. Daarom staan zij voor mij centraal: ze kunnen rekenen op mijn expertise en op een heel transparante communicatie doorheen het ganse proces. En hoe vroeger dat begint in het traject, hoe liever. Ik wil samen met hen de tijd doorbrengen die nodig is om een antwoord te bieden op al hun vragen en een thuis bouwen die aan al hun wensen voldoet.