Welkom bij de eerste nieuwsbrief rond woonproject ‘t Vroenhof in Kumtich!

Het is zover: na een traject van 3 jaar volgt nu het openbaar onderzoek voor dit nieuwe woonmodel in het centrum van Kumtich. We rekenen natuurlijk op een positieve uitkomst, zodat we van start kunnen gaan met dit fantastische project in het hartje van het groeiende Kumtich!

Alles begon met de gesprekken tussen de familie Devadder en DE BEER wonen om te kijken wat de mogelijkheden waren voor de site, die nu vooral gekend is als die van het veevoederbedrijf van de gebroeders Devadder. Niet alleen de ligging is fantastisch - in het hartje van de gezellige dorpskern van Kumtich - hier bevinden zich ook de Vroenhoeve en de monumentale tiendenschuur, gebouwen met elementen die tot ons historisch erfgoed behoren en in ere kunnen worden hersteld.

In samenwerking met de stad Tienen en met consultant BUUR is DE BEER wonen tot een definitief ontwerp gekomen waar iedereen bijzonder enthousiast over is. Op de site op het Sint-Gillisplein komt een nieuw woonmodel met een mix van woningtypes. Zo zullen er 9 woningen zijn met 2 tot 4 slaapkamers en een private tuin, en 15 appartementen met 1 tot 3 slaapkamers en een terras of tuin. En dan is er nog plaats voor een ruimte voor een vrij beroep of een handelsruimte.

Ook hier bouwen we weldoordacht en kwaliteitsvol, met ruime aandacht voor de omgeving: de verharding wordt teruggebracht van 75% naar 25% en de gedeelde binnentuinen tussen de gebouwen zorgen voor een fijn gevoel van ruimte. In combinatie met handige voorzieningen zoals de ondergrondse parking met lift, de verschillende fietsenstallingen, een afvalsorteerstraat, een slimme brievenbus,… zorgen we voor toekomstbestendige woningen, die tegelijkertijd een hernieuwde samenhang brengen in deze gezellige dorspkern.

Kumtich is een groeiende dorspkern, de nood aan gepaste woningen voor de inwoners is dan ook groot. Met deze mix van huizen, appartementen en duplex appartementen komen we aan deze vraag tegemoet. We zorgen ook voor een perfecte integratie binnen de bestaande dorpskern, waar alles al aanwezig is voor de inwoners om gelukkig te kunnen wonen en leven. En dat schrijft volledig in op de filosofie van DE BEER wonen.

Over enkele weken volgt er een infomoment, dus graag tot binnenkort met meer nieuws!

Wil je meer lezen over de geschiedenis van De Vroenhoeve? Lees dan zeker ook dit artikel.